Gebruik deze knop om te wisselen tussen donkere en lichte modus.

LexisNexis lanceert Nexis+ AI, een geavanceerd door generatieve AI-aangedreven Decision Intelligence-platform voor bedrijfsonderzoek

Organisaties kunnen nu de transparante Gen AI-mogelijkheden van Nexis+ AI gebruiken voor toegang tot betrouwbare (nieuws)bronnen en krachtige samenvattingen om sneller inzichten te verkrijgen

New York, NY – 17 juli 2024 – LexisNexis® Legal & Professional, een toonaangevende wereldwijde leverancier van informatie en data, heeft vandaag de commerciële lancering aangekondigd van Nexis+ AITm. Nexis+ AI gebruikt geavanceerde generatieve AI-aangedreven mogelijkheden om bedrijfsonderzoek, het verzamelen van informatie en zakelijke besluitvorming te transformeren en te versnellen. In vervolg op 700 uur aan diepgaande klantinterviews, is Nexis+ AI afgestemd op de veranderende behoeften van bedrijven. Zij kunnen nu de krachtige onderzoeks-, inlichtingen- en documentsamenvattingsfuncties van Nexis+ AI inzetten om nauwkeurige informatie te vinden, een concurrentievoordeel te behalen en de efficiëntie te vergroten.

Al meer dan 50 jaar vertrouwen duizenden bedrijven van over de hele wereld op LexisNexis om ze toegang te geven tot bedrijfsbeslissingsinformatie uit een enorme database met gelicentieerde nieuwspublicaties en bedrijfsgegevens over en van miljoenen bedrijven. Nexis+ AI maakt gebruik van een portfolio van meer dan 20.000 gelicentieerde titels, met GAI-rechten verleend door enkele van de grootste uitgevers en door de branche erkende titels zoals The Associated Press, Gannett, McClatchy, Benzinga, FiscalNote - CQ Roll Call en vele anderen. Met Nexis+ AI kunnen gebruikers:

  • Snel zakelijke, financiële en juridische informatie en nieuws onderzoeken en analyseren;
  • Lange documenten samenvatten en relevante entiteiten en datapunten extraheren;
  • Content samenstellen, organiseren en delen;
  • Met een paar muisklikken eerste concepten of schetsen van inlichtingenrapporten maken;
  • Snel bruikbare bedrijfsinzichten verzamelen.

“Professionals in vrijwel elke branche vertellen ons dat ze diepere, nauwkeurigere inzichten nodig hebben om snellere en betere beslissingen te nemen, maar ze vinden de hoeveelheid bedrijfsgegevens ontmoedigend en het proces tijdrovend. Daarom hebben we Nexis+ AI gecreëerd, om zo data-intensief onderzoek en strategische besluitvorming te versnellen”, aldus Todd Larsen, directeur van Nexis Solutions. “We hebben nauw samengewerkt met onze klanten om de krachtige tools van Nexis+ AI te ontwikkelen waarmee organisaties sneller bedrijfsinformatie kunnen verzamelen en naadloos kunnen integreren in hun bestaande workflows voor meer efficiëntie.”

IP- en omzetbescherming van uitgevers

Met de groeiende populariteit van AI en generatieve AI-tools richten uitgevers en contenteigenaren zich steeds vaker op het beschermen van hun auteursrechten en intellectuele eigendom. LexisNexis heeft langdurige, uitgebreide – en in sommige gevallen exclusieve – licentieovereenkomsten voor het aanbieden van content met de uitgevers ervan. Hierdoor kan LexisNexis contextueel relevante, van Gen AI afkomstige antwoorden leveren, met directe links naar het originele bronmateriaal, om het risico op AI-hallucinaties te minimaliseren.

Door deze aanpak kunnen uitgevers:

  • Ervoor zorgen dat hun intellectuele eigendomsrechten worden gerespecteerd, in de wetenschap dat hun content nooit wordt gebruikt om AI-modellen te trainen zonder hun medeweten of toestemming;
  • Er zeker van zijn dat hun content transparant en in context wordt gepresenteerd om de merkintegriteit te behouden, waarbij citaten gebruikers terugvoeren naar het bronmateriaal;
  • Ervan uitgaan dat ze eerlijk betaald worden voor het gebruik van hun content, of dat nu door mensen of machines gebeurt.


Streven naar perfectie

Eerder dit jaar lanceerde LexisNexis voor Nexis+ AI een commercieel preview-programma dat toegang gaf aan een select aantal organisaties. Hieraan deden testers uit een breed scala aan sectoren en beroepen mee, waaronder vertegenwoordigers van grote bedrijven, financiële instellingen en zes grote adviesbureaus, om te zorgen voor een verdere verfijning van de geavanceerde functies en functionaliteiten van het platform.

“De lancering van Nexis+ AI vertegenwoordigt een belangrijke eerste mijlpaal in onze missie om organisaties te voorzien van de tools die ze nodig hebben om bedrijfsonderzoek te versnellen en weloverwogen zakelijke beslissingen te nemen”, aldus Dani McCormick, Vice President Product, Nexis Solutions.

Sterke focus op transparantie, gegevensnauwkeurigheid, privacy en beveiliging

De inzet van LexisNexis op het gebied van gegevensbeveiliging en privacy bestrijkt al meer dan 50 jaar. De organisatie heeft meer dan 2.000 technici, datawetenschappers en vakexperts in dienst om haar oplossingen te ontwikkelen, testen en valideren. Omdat gegevensprivacy hoog in het vaandel staat bij bedrijfsleiders die Gen AI-oplossingen overwegen, volgt LexisNexis, onderdeel van RELX, de RELX Responsible AI Principles, waarbij rekening wordt gehouden met de impact van oplossingen op mensen en informatie over de actie die wordt ondernomen om het ontstaan ​​of versterken van oneerlijke vooroordelen te voorkomen.

Nexis+ AI biedt ook transparantie en nauwkeurigheid door het ontwerp, waarbij gebruik wordt gemaakt van Retrieval Augmented Generation (RAG) om de precisie en betrouwbaarheid van generatieve AI-modellen te verbeteren met informatie afkomstig uit duizenden betrouwbare en gezaghebbende bronnen.

Ga voor meer informatie over Nexis+ AI naar https://www.lexisnexis.com/nl-nl/producten/nexis-plus-ai

Over LexisNexis Legal & Professional 
LexisNexis® Legal & Professional biedt juridische, regelgevende en zakelijke informatie en analyses die klanten helpen hun productiviteit te verhogen, de besluitvorming te verbeteren, betere resultaten te bereiken en de rechtsstaat over de hele wereld te bevorderen. Als digitale pionier was het bedrijf de eerste die juridische en zakelijke informatie online bracht met zijn Lexis®- en Nexis®-diensten. LexisNexis Legal & Professional, dat klanten in meer dan 150 landen bedient met 11.800 medewerkers wereldwijd, is onderdeel van RELX, een uitgever van op informatie gebaseerde analyse- en beslissingsinstrumenten voor professionele en zakelijke klanten.

Neem contact met ons op

E-mail: support@lexisnexis.eu
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456