Gebruik deze knop om te wisselen tussen donkere en lichte modus.

Best practices voorhet gebruik van competitive intelligence tools

De wereldwijde sociaaleconomische onrust van de afgelopen jaren heeft een enorme impact gehad op vrijwel elke industrie en organisatie. Dit werd gedreven door factoren zoals de opkomst van thuiswerken, nieuwe technologieën met bijbehorende risico's en regelgeving, en onvoorspelbare markten. Dit heeft geleid tot verschuivingen in het bedrijfsleven.

Analisten van concurrentie-intelligentie hebben de enorme uitdaging om de meest actuele en complete bedrijfsgegevens te vinden. Hiermee kunnen zij hun stakeholders adviseren om wendbaar te blijven in hun bedrijfsbeslissingen en voor te blijven op de concurrentie. Zij moeten robuuste, nauwkeurige rapportages leveren op een snellere tijdslijn dan ooit tevoren. Ambitieuze onderzoekers moeten daarom zorgvuldig de beschikbare concurrentietools evalueren om de juiste oplossing te vinden.

Evalueer het huidige landschap van concurrentie-intelligentie

Je huidige concurrentie-intelligentie kan te kampen hebben met verschillende problemen, zoals blinde vlekken in datasets die leiden tot onvolledige of onjuiste concurrentieprofielen, een te complex platform met overbodige functies, of een arbeidsintensief proces met weinig rendement voor je tijd en energie. Ondanks dat je stakeholders meer uitgebreide rapportages verwachten, twijfel je of je de inspanning kunt leveren om bij te blijven. Daarom besluit je om alternatieve tools en diensten voor concurrentie-intelligentie te onderzoeken. Onderzoek managers en strategen schakelen om uiteenlopende redenen over naar andere oplossingen, zoals specifieke functies die beter aansluiten bij de unieke behoeften van hun bedrijf. Het feit blijft echter dat niet alle concurrentie-intelligentie gelijkwaardig is.

Hier zijn de vier factoren die je moet overwegen bij het adopteren van een nieuwe oplossing voor concurrentie-intelligentie:

Factor 1: De juiste gegevens

Nauwkeurige, inzichtelijke concurrentie-intelligentie vereist een breed scala aan gegevens. Biedt de oplossing die je overweegt de inhoud die je nodig hebt voor een goed begrip van je concurrenten? Heeft het bijvoorbeeld toegang tot de laatste bedrijfsgegevens, nieuws, aanvragen en mediaverwijzingen?

Factor 2: Eenvoudigheid

Het toevoegen van nog een proces, tool of dienst aan een al ingewikkelde workflow zal je onderzoek waarschijnlijk niet gemakkelijker of efficiënter maken. Zoek in plaats daarvan naar iets dat je bestaande workflow vereenvoudigt, verbetert wat werkt en repareert wat niet werkt, in plaats van iets dat bijdraagt aan bestaande complexiteiten of één ingewikkelde workflow vervangt door een andere.

Factor 3: Betrouwbaarheid

Professionals in concurrentie-intelligentie moeten bedrijfsgegevens veilig houden. Met de opkomst van AI en nieuwe taalmodellen is het cruciaal dat concurrentie-intelligentiediensten geloofwaardig en privé zijn. Je moet voorzichtig zijn met generatieve AI en alleen betrouwbare bronnen gebruiken, zodat je stakeholders geen verkeerde informatie krijgen, en je gegevens niet worden opgeslagen of gebruikt door anderen.

Factor 4: Efficiëntie

Overweeg of een potentiële tool voor concurrentie-intelligentie het proces van data-opschoning en -structurering efficiënt maakt. Idealiter bespaar je met zo'n tool tijd doordat je minder hoeft te zoeken naar gegevens en je meer kunt focussen op strategische analyses. Hoewel het verzamelen en opschonen van data inherent is aan concurrentie-intelligentie, is een oplossing die het tijdrovende 'data wrangling' werk uit handen neemt erg waardevol. Zo kun je je volledig richten op het genereren van inzichten in plaats van het voorbereiden van de data.

Nexis+ AI voor concurrentie-Intelligentie

Nexis+ AI is een decision intelligence platform dat gebruik maakt van generatieve AI om bedrijfsonderzoek te transformeren. Het beantwoordt aan de vier cruciale factoren voor concurrentie-intelligentie: toegang tot een breed scala aan datasets, een gestroomlijnde onderzoeksworkflow, betrouwbaarheid en geloofwaardigheid, en efficiënte data-analyse.

Nexis+ AI combineert vertrouwde inhoudsbronnen met een ervaring die je workflow vereenvoudigt en tijd bespaart. Het biedt wereldwijde dekking van bedrijfs-, nieuws-, juridische en octrooigegevens, waaronder profielen met de laatste rapporten, media en aanvragen vanuit één scherm. De AI-tools helpen je sneller inzichten te genereren uit nieuws en lange documenten.

Bovendien kun je binnen één workspace je bevindingen organiseren, analyseren en delen, met functies als AI-samenvattingen, bronopslag, rapportgeneratie en aangepaste outlines. Als je je concurrentie-intelligentiecapaciteiten wilt transformeren, ontdek dan hoe Nexis+ AI je team kan helpen om snel inzichten te verkrijgen uit betrouwbare bronnen.

Neem contact met ons op

E-mail: support@lexisnexis.eu
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456