Gebruik deze knop om te wisselen tussen donkere en lichte modus.

Beter gebruik van AI op de werkvloer

In ons rapport: ‘Future of Work’ dat we eerder dit jaar hebben uitgebracht, gaf 87% van de professionals aan open te staan voor de adoptie van generatieve AI (genAI). Deze adoptie gaat echter gepaard met uitdagingen.  Ondanks het groeiende enthousiasme voor genAI, hebben veel organisaties ook te maken met wantrouwen in de output van genAI. Hoe kunnen organisaties de voordelen van genAI benutten en tegelijkertijd de mogelijke nadelen beperken? Wat betreft bedrijfsonderzoek en genAI, biedt Nexis+ AITm de oplossing.

Toegang tot betrouwbare informatie is de sleutel tot het nemen van weloverwogen beslissingen. Met Nexis+ AI stroomlijn je jouw onderzoeksproces. We vertellen je er graag meer over.

Toegang tot uitgebreide financiële bedrijfsdata

Nexis+ AI biedt toegang tot uitgebreide financiële bedrijfsgegevens en nieuws. Je kunt zoeken naar specifieke bedrijven of nieuwe voor jou relevante bedrijven ontdekken met filtercriteria op basis van branche, aantal werknemers, omzet, locatie en meer.

Zodra je op een bedrijf klikt, laat Nexis+ AI een overzicht zien van cruciale financiële informatie, georganiseerd in tabbladen:

  • Het tabblad Overzicht geeft informatie over de bedrijfshiërarchie en relevante rapportage-informatie om je snel wegwijs te maken in bedrijfsinformatie op hoofdlijnen.
  • Het tabblad Financieel visualiseert belangrijke financiële kerngegevens, met gekoppelde bedrijfsrapportages waar je op kunt klikken voor specifieke financiële gegevens.
  • Het tabblad Nieuws toont het meest relevante recente nieuws over het bedrijf dat je onderzoekt.

In deze versie van Nexis+ AI kun je op de traditionele manier zoeken naar specifieke bedrijven of filters toepassen om bedrijven te vinden die voldoen aan bepaalde criteria.

Binnenkort wordt Natural Language Search toegevoegd, waarmee je in gewone taal vragen kunt stellen. De AI-functionaliteit past dan automatisch de juiste filters toe op basis van je zoekopdracht, zodat je de bedrijven vindt die aan jouw criteria voldoen zonder zelf filters te hoeven instellen. Natural Language Search maakt zoeken gemakkelijker voor zowel beginners als ervaren onderzoekers.

Sneller inzichten verzamelen via samenvattingen van nieuwsartikelen

Op de hoogte blijven van bedrijfsnieuws kan een tijdrovend onderdeel van bedrijfsonderzoek zijn, maar het tabblad Nieuws in Nexis+ AI helpt je snel op weg. Klik simpelweg op artikelen over een bedrijf klikken om de hele inhoud van het bericht te lezen. Gebruik AI om een samenvatting te genereren van de belangrijkste punten van het artikel, zodat je snel identificeert wat echt relevant is voor jouw onderzoek.

Resultaten samenvatten met link naar bronmaterialen

Met slechts een paar klikken kun je uitgebreide bedrijfsdocumenten uploaden naar de Nexis+ AI Document Analyzer.

Document Analyzer identificeert automatisch andere bedrijven die in het document worden genoemd en heeft links waarmee je met één klik dieper in hun profielen duikt. Een AI-chatbot vereenvoudigt het ontdekkingsproces verder door suggesties te doen voor veelgestelde vragen. Ook kun je zelf vragen stellen over de documentinhoud. Omdat de gegevens uitsluitend afkomstig zijn uit het document zelf, wordt het risico op door AI gegenereerde hallucinaties beperkt. Nexis+ AI laat het ook weten wanneer het een vraag niet kan beantwoorden op basis van de inhoud van het document dat je hebt geüpload.

Privacy en ethisch gebruik van gegevens waarborgen

Nexis+ AI maakt het eenvoudig om AI-gegenereerde output te verifiëren. Content die je uploadt of genereert, wordt niet gebruikt om AI-modeltraining te beïnvloeden, waardoor jouw gegevens privé blijven. Wat betreft de gelicentieerde bronnen in Nexis+ AI, zorgen wij ervoor dat uitgevers een eerlijke vergoeding krijgen voor de geleverde gegevens.

Dit past allemaal in de voortdurende missie van LexisNexis om onderzoekers te verbinden met kwalitatieve content. Zoals Sara Trohanis, Vice President of Americas Revenue and Strategic Partnerships bij The Associated Press, opmerkte toen Nexis+ AI voor het eerst werd onthuld: "The Associated Press waardeert de meerwaarde die generatieve AI-tools kunnen bieden bij het aan de oppervlakte brengen van de content waar gebruikers naar op zoek zijn. We zijn verheugd ons werk met LexisNexis voort te zetten op een manier die deze technologie benut om LexisNexis-gebruikers beter te verbinden met accurate, feitelijke AP-journalistiek."

Genereer snel een conceptrapport

De Nexis Hub Chrome-extensie maakt het gemakkelijk om tekstfragmenten en bronnen op te slaan voor later gebruik. Door deze te combineren met Nexis+ AI, kun je opgeslagen fragmenten bekijken en ordenen in verzamelingen op de Hub-startpagina. Nexis+ AI kan vervolgens eerste conceptrapporten genereren met gekoppelde citaten uit jouw opgeslagen artikelen.

Je kunt het gegenereerde concept bewerken en context en visualisaties toevoegen voordat je het definitieve rapport deelt met transparante bronvermelding. Voor meer controle maak je aanpasbare samenvattingen op basis van relevante onderwerpen om een overtuigend rapport te produceren met op data gebaseerde inzichten voor jouw doelgroep.

Hebben we je overtuigd van het feit dat Nexis+ AI de toekomst is van bedrijfsonderzoek. Probeer het zelf! Neem contact met ons op voor een vrijblijvende demo.

Tags:

Neem contact met ons op

E-mail: support@lexisnexis.eu
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456