Gebruik deze knop om te wisselen tussen donkere en lichte modus.

Het belang van diepgaande media jaarrapporten

Het einde van het jaar is in zicht, en dat betekent dat PR- en communicatieteams overal ter wereld, of ze nu intern zijn of bij bureaus werken, zich voorbereiden om hun jaarrapporten op te stellen. In een steeds meer geglobaliseerde en onderling verbonden branche is het tonen van de waarde van je PR-team meer dan alleen het rapporteren van impressies of de share of voice. Helaas is het verzamelen, analyseren en presenteren van complexe statistieken die jouw waarde aantonen een tijdrovende klus. En laten we eerlijk zijn, de meeste PR-professionals hebben al moeite om genoeg tijd te vinden voor hun dagelijkse werkzaamheden. 

Gelukkig is er een oplossing: Nexis® Media Intelligence Research & Analytics. Dit bekroonde en projectmanagement-gecertificeerde team van media-analisten heeft gezamenlijk meer dan 100 jaar ervaring en staat klaar om jouw mediadekking om te zetten in op maat gemaakte, presentatieklare rapporten en nieuwsbrieven.  

Alle materialen wordt afgestemd op jouw behoeften, inclusief timing, taal en onderwerp. Of je nu dagelijkse mediamonitoring nodig hebt of een diepgaande analyse van hoe jouw merk heeft gereageerd op een onverwachte crisis, Nexis Media Intelligence Research & Analytics is er om jou de inzichten te bieden die nodig zijn om je ROI te bewijzen. In deze blog vertellen we je meer over enkele van de mogelijkheden. 

Diepgaande sentimentanalyse  
Het gaat niet alleen om het rapporteren van het aantal geplaatste verhalen en het bereik bij het publiek. Tegenwoordig moeten PR-professionals begrijpen wat er over hun bedrijf wordt gezegd en op welke manier. Dit betekent vaak dat je verder moet gaan dan de standaard positieve-negatieve beoordeling. 

Een diepgaande analyse van individuele artikelen door echte mensen met meer dan 100 jaar gecombineerde ervaring kan een gedetailleerder beeld geven van het sentiment en de specifieke elementen van een verhaal die van invloed zijn op de perceptie van jouw merk. Met Nexis Media Intelligence Research & Analytics gaan we verder dan de simpele positief/negatief-beoordelingen en bieden we echt waardevolle inzichten in hoe jouw merk wordt waargenomen. 

Dekking van kernboodschappen 
Het is ook van essentieel belang om dekking van kernboodschappen te waarborgen. Je hebt hard gewerkt aan onderzoek en het opstellen van kernboodschappen om de juiste doelgroepen te inspireren. Helaas worden deze boodschappen soms over het hoofd gezien door geautomatiseerde mediamonitoringtools als ze niet exact overeenkomen met de bewoordingen van de berichtgeving. Nexis Media Intelligence Research & Analytics begrijpt dit en brengt nuance en context aan bij het rapporteren over mediadekking. 

Mondiale rapportage 
In het digitale tijdperk blijft mediadekking zelden beperkt tot één land. Voor een volledig inzicht in jouw PR-inspanningen, is toegang tot internationaal nieuws en content in meerdere talen van cruciaal belang. Met Nexis Media Intelligence Research & Analytics kun je er zeker van zijn dat traditionele, online, sociale en uitgezonden media van over de hele wereld worden vastgelegd en geanalyseerd. Ons team kan content analyseren in meer dan 40 talen en rapporten leveren in het Engels, Frans, Nederlands en Arabisch, afhankelijk van jouw behoeften. 

Terwijl je je jaarrapporten opstelt en budgetten voor 2024 plant, kan ons team ervoor zorgen dat de ROI van jouw inspanningen nooit onopgemerkt blijft. Ben je klaar om de kracht van Nexis® Media Intelligence te benutten? Vraag vandaag nog eenmalig het Media Jaarrapport aan.  

Neem contact met ons op

E-mail: support@lexisnexis.eu
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456