Gebruik deze knop om te wisselen tussen donkere en lichte modus.

Effectieve besluitvorming met Nexis Newsdesk

Het medialandschap verandert voortdurend. Nieuwe platforms en communicatiekanalen lijken dagelijks geïntroduceerd te worden; trends komen en gaan in een oogwenk. Dat betekent dat geen enkele communicatiestrategie ooit perfect is – het is altijd werk in uitvoering. De impact van individuele boodschappen, tactieken en inhoud moet niet alleen realtime worden bijgehouden, maar ook worden aangepast aan hoe ze uitpakken in de echte wereld.

Het evalueren van de gezondheid van je merk, concurrentie-inzichten en positie in de sector in realtime helpt PR- en communicatieprofessionals op vier manieren:

  • Het controleert of PR-inspanningen effectief waren
  • Het toont ROI aan
  • Het biedt mogelijkheden om bij te sturen
  • Het informeert de onderzoeksfase van je volgende campagne

Media intelligence is een krachtige manier om de effectiviteit van communicatie-inspanningen tegen je doelstellingen te bepalen. Door de inzichten van diepere analyse van de positie van je merk, organisatie of campagne in het medialandschap kun je als PR-professional geïnformeerde, op gegevens gebaseerde beslissingen nemen die aansluiten bij de behoeften en belangen van je doelgroepen. Van daaruit kun je tactieken aanpassen en zo nodig een nieuwe aanpak proberen.

Begin met alle data

Een diepgaande analyse van uw communicatie-inspanningen - en de manier waarop uw strategieën, tactieken, boodschappen en activiteiten moeten veranderen als gevolg daarvan - is alleen zo goed als de data waarop deze is gebaseerd. Een eenvoudige zoekopdracht of basis media monitoring is niet genoeg.

Om ervoor te zorgen dat u het maximale haalt uit uw media monitoring inspanningen - en deze echt transformeert tot media intelligence - heeft u de meest robuuste en veelzijdige media intelligence oplossing nodig die beschikbaar is: Nexis Newsdesk®.

Newsdesk geeft u de macht in handen als het gaat om het benutten van de kracht van onze content. Wilt u de data zelf ontginnen, monitoren en duiden? Geen probleem. Wilt u de hulp inschakelen van ons team van media intelligence experts om dat voor u te doen en u te voorzien van aangepaste rapporten en nieuwsbrieven die u gemakkelijk kunt delen met uw team of uw hele bedrijf? Daarvoor hebben we u gedekt.

Pas toe wat je leert

Nu de basis van uw media intelligence inspanningen op zijn plaats ligt, kunt u zich richten op het doen van zinvolle aanbevelingen en actie ondernemen op basis van de inzichten verkregen door uw analyse en evaluatie. 

Om een expert van ons bedrijf te positioneren als thought leader in de sector, hebben we als tactiek conversaties geïnitieerd op sociale media en de expert geciteerd/besproken in verdiende media-uitingen. Hoewel het verhaal geen tractie kreeg op sociale media, nam het lezerspubliek voor de webversie enorm toe.

 

Om de effectiviteit van deze tactieken te meten, hebben we een diepgaande analyse uitgevoerd. Dit omvatte:

  • Het bekijken van onze content op het web en sociale media
  • Het evalueren van de aanpak van onze concurrenten en waar zij meer/minder succes zien
  • Het vergelijken van onze communicatiebenadering met soortgelijke/ambitieuze organisaties binnen en buiten onze sector.

In het bovenstaande voorbeeld is het gebrek aan tractie op sociale media een probleem. Analyse van merkgezondheid, concurrentie-inzichten en sectorpositie onthult dat uw belangrijkste concurrent meer betrokkenheid krijgt van het doelpubliek, vooral over een langere periode, omdat de content die ze creëren meer resoneren met dat publiek en strategischer geplaatst is om hen te bereiken. Het is duidelijk dat het tijd is om te pauzeren, de gelederen te sluiten, en een plan te maken om van koers te veranderen. 

Handige tip: Om uw beoordeling te versterken, is het ook een goed idee om wat extra context toe te voegen over hoe mensen digitale platforms en sociale media momenteel gebruiken voor nieuws en informatie. In dit scenario zou u deze statistiek van het Pew Research Center kunnen aanhalen: Meer mensen krijgen hun nieuws en informatie van digitale platforms dan ooit tevoren. Ongeveer de helft van die mensen krijgt zijn of haar nieuws van sociale media.

Aan de andere kant, als analyse had aangetoond dat uw merk meer betrokkenheid krijgt van het publiek dan het merk van een directe concurrent, is het waarschijnlijk veilig om op de ingeslagen weg te blijven en geen significante veranderingen aan te brengen in uw communicatiestrategie.

Geïnformeerde, data-gedreven besluitvorming is cruciaal voor organisaties om hun impact te maximaliseren en voorop te blijven lopen in een steeds competitiever medialandschap. Door media intelligence te benutten die verkregen is uit het scala aan Nexis Media Intelligence oplossingen, kan uw merk, organisatie of campagne waardevolle data en inzichten verkrijgen om uw strategieën te verfijnen, stakeholders effectief te betrekken, en de perceptie van uw merk te meten.

Neem contact met ons op

E-mail: support@lexisnexis.eu
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456