Gebruik deze knop om te wisselen tussen donkere en lichte modus.

Meer datakwaliteit met de vier C’s

Aan de basis van alle onderdelen van het innovatie-ecosysteem ligt goede data. Toch hebben veel organisaties moeite om het enorme potentieel van hun data te benutten. ‘Wat is er misgegaan?’ schreef Thomas C. Redman, president van het advies- en onderwijsbureau Data Quality Solutions. “Hoewel bedrijven hebben geïnvesteerd in datatools, zijn veel van de gegevens die in deze systemen worden ingevoerd van lage kwaliteit – met verkeerd gelabelde, ontbrekende of onjuiste informatie, wat op zijn beurt meer werk en meer weerstand in het systeem creëert.”

Elk jaar kost een slechte datakwaliteit organisaties gemiddeld $12,9 miljoen. Hoe is dat met jouw organisatie? Check je datakwaliteit aan de hand van deze vier C’s.

COMPLETE (compleet)

Onvolledige gegevens kunnen tot scheve inzichten leiden. Start met het zoeken naar de gaten in de bestaande gegevens en vul deze data vervolgens aan met relevante, kwalitatieve datasets.

CLEAN (schoon)

Worden jouw gegevens verrijkt met metadata en tags zodat de kwaliteit beter is en je sneller vindt wat je zoekt? Als teams te veel tijd moeten besteden aan het verzamelen van de gegevens, kan er ook geen snellere besluitvorming plaatsvinden.

COMPREHENSIVE (uitgebreid)

Een grote verscheidenheid aan informatie en bronnen betekent dat je iets te kiezen hebt! Denk daarbij ook aan een mix van actuele en historische informatie, want ook dit kan nieuwe inzichten geven.

CONVENIENT (handig)

Het vinden van de juiste databronnen is slechts een klein deel van het proces, zoek ook naar flexibele API's om gegevens te leveren en integreren op de juiste plek.

Zie data als een product

Volgens McKinsey-experts Veeral Desai, Tim Fountaine en Kayvaun Rowshankish is de beste manier om data aan het werk te zetten, het verpakken als een commercieel product. “Wanneer een bedrijf een product ontwikkelt, probeert het de verkoop te maximaliseren door daarmee aan de behoeften van zoveel mogelijk soorten klanten te voldoen – vaak door een standaardaanbod te creëren dat op maat kan worden gemaakt voor verschillende gebruikers”. Door dezelfde aanpak voor data te gebruiken – en herbruikbare dataproducten en patronen te creëren om datatechnologieën samen te voegen – kunnen bedrijven “op de korte termijn waarde realiseren uit hun data-investeringen.”

Ben je op zoek naar datasets als aanvulling op jouw eigen data? Denk dan eens Nexis® Data+. Nieuws-, bedrijfs-, juridische, regelgevende en patentinformatie, krachtig verrijkt, nauwkeurig gecategoriseerd en betrouwbaar geleverd via een flexibel API-platform. Boek nu een afspraak om meer te weten te komen.

Neem contact met ons op

E-mail: support@lexisnexis.eu
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456