Gebruik deze knop om te wisselen tussen donkere en lichte modus.

5 voordelen van een cloudgebaseerd platform voor externe data

Het bedrijfslandschap verandert in snel tempo door de opkomst van technologie. Een significante verschuiving is de overgang van ‘on-premises’ data-oplossingen naar cloudgebaseerde platforms, nu een integraal onderdeel van moderne bedrijfsstrategieën. Cloudgebaseerde platforms, als virtuele locatie, bieden wereldwijde toegankelijkheid voor het opslaan en bewerken van gegevens. Vergelijkbaar met het huren van fysieke opslag, leveren ze opslagcapaciteit en rekenkracht. In dit blog verkennen we de voordelen van deze platforms.

1. Schaalbaarheid: Begin klein, denk groot

Cloudgebaseerde data platforms onderscheiden zich door hun schaalbaarheid, waardoor ze een kosteneffectief alternatief bieden voor traditionele ‘on-premises’ oplossingen. Deze platforms stellen bedrijven in staat om klein te beginnen en organisch op te schalen, wat het risico verkeerd configureren van systemen minimaliseert. Een ander cruciaal voordeel is de moeiteloze integratie met externe data wat, in tegenstelling tot traditionele systemen, vaak omslachtige processen en compatibiliteitsproblemen met zich meebrengt.

Cloud platforms maken het gemakkelijker om in verschillende gegevensstromen te integreren en deze aan te passen aan specifieke behoeften. Deze flexibiliteit en kosteneffectiviteit in het opschalen van externe gegevensbronnen verrijken interne gegevens met relevante nieuwsinformatie, waardoor extra context wordt geboden voor trends en supply chain-risico's. Kortom, de capaciteit van de cloud voor schaalbare gegevensintegratie verbreedt aanzienlijk de analytische mogelijkheden van organisaties.

2. Real-time analytics: Gegevens binnen handbereik

In een tijd van ongekende zakelijke snelheid is het wachten op kwartaalrapporten verouderd geraakt. Cloudgebaseerde data platforms bieden real-time analytics, waarmee metrische gegevens, KPI's en essentiële informatie onmiddellijk kunnen worden gevolgd. Deze continue beschikbareheid geeft  bedrijven de benodigde tools voor wendbare besluitvorming, strategische verschuivingen en concurrentievoordeel. Geavanceerde analytics openen de deur naar innovatieve analysemethoden en inzichten. Alternatieve gegevens, zoals historische en actuele nieuwsfeiten, versterken de waarde van analytics-inspanningen. Integratie van deze diverse informatie in een cloudgebaseerd analytics platform biedt een alomvattend beeld van markt, trends en consumentengedrag, waardoor bedrijven meer geïnformeerde en tijdige beslissingen kunnen nemen.

3. Externe samenwerking: Silo's doorbreken

Naarmate werken op afstand de nieuwe standaard wordt voor veel bedrijven, revolutioneren cloudgebaseerde data platforms samenwerking. Teams kunnen documenten en gegevens in realtime via de cloud openen, bewerken en delen. Deze directe toegang doorbreekt de operationele silo's die vaak de productiviteit en innovatie belemmeren.

Bovendien biedt het beschikbaar maken van externe gegevens in een cloudgebaseerd data platform onschatbare waarde voor uw data-professionals en besluitvormers die voortdurend onderweg zijn of vanuit verschillende locaties werken. De cloud zorgt ervoor dat cruciale externe gegevens toegankelijk blijven, waardoor teamleden de flexibiliteit hebben om deze gegevens op elk moment in hun processen te integreren. Constante toegang tot informatie stelt professionals in staat om snellere, meer flexibele zakelijke beslissingen te nemen, ongeacht waar of wanneer ze werken.

4. Expertondersteuning: Minder onderhoud, meer beveiliging

Leveranciers van cloudgebaseerde data platforms investeren aanzienlijk in onderhoud en innovatie. Dit zorgt ervoor dat uw platform altijd actueel en veilig is. Deze aanpak elimineert de noodzaak voor handmatige updates en beschermt uw systeem tegen opkomende bedreigingen. De platformaanbieder draagt grotendeels de last van onderhoud en beveiliging, waardoor u zich kunt richten op andere activiteiten. Integratie van externe gegevens in uw cloudplatform biedt extra ondersteuning door strategisch verrijkte data te leveren, wat de toegankelijkheid en bruikbaarheid vergemakkelijkt. Omdat deze gegevens al in de cloud zijn gehost, vermijdt u typische onderhoudsproblemen bij het samenvoegen van externe data. Het voelt aan alsof u uw eigen veilige, goed onderhouden data-omgeving uitbreidt om waardevolle externe inzichten te omvatten. Hiermee diversifieert u niet alleen uw datapool, maar optimaliseert u ook uw onderhouds- en beveiligingsprocessen.

5. Kosten-effectiviteit: Meer waar voor uw geld

Organisaties hoeven niet langer aanzienlijk te investeren in hardware, servers en datacenters om hun operaties te onderhouden. Cloudgebaseerde platforms werken volgens een op aanvraag gebaseerd prijsmodel, waardoor u alleen betaalt voor de middelen die u daadwerkelijk gebruikt. Deze benadering maakt cloudservices financieel toegankelijk en ontdoet ze van de lasten van doorlopend onderhoud en upgrades. Sommige aanbieders passen zelfs abonnementsmodellen aan om te voldoen aan uw specifieke behoeften.

Data as a Service (DaaS) verbetert deze kostenflexibiliteit nog verder. Het schaalvoordeel dat we eerder bespraken, strekt zich ook uit tot externe datasets. U kunt de omvang en reikwijdte van deze datasets aanpassen aan zowel uw operationele behoeften als uw budget. Deze mogelijkheid om uw gegevensvereisten op maat aan te passen, biedt een economische benadering om de inzichten te verkrijgen die u nodig heeft, zonder concessies te doen aan uw financiële doelstellingen.

Klaar voor Transformatie?

De voordelen van cloudgebaseerde data platforms en externe gegevens strekken zich uit voorbij louter gemak; ze zijn transformerend. Ontdek hoe u toegang kunt krijgen tot LexisNexis Premium News Data via onze API of de Snowflake Data Marketplace en ontgrendel het potentieel voor uw bedrijf.

Neem contact met ons op

E-mail: support@lexisnexis.eu
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456