Gebruik deze knop om te wisselen tussen donkere en lichte modus.

LexisNexis lanceert Nexis Diligence+™︎

Nexis Diligence+Tm combineert geavanceerde technologie met een grote verzameling van gegevens waarmee organisaties risico's beperken en op grote schaal due diligence kunnen uitvoeren.

Amsterdam – 20 september 2023 – LexisNexis® heeft een nieuwe due diligence-oplossing gelanceerd: Nexis Diligence+Tm. Dit platform combineert geavanceerde technologie met toegang tot een ongeëvenaarde verzameling (inter)nationale gegevens en helpt organisaties om snel risico’s te identificeren en met vertrouwen beslissingen te nemen.

Nexis Diligence+ helpt bedrijven reputatie-, regelgevende, financiële en strategische risico's te beperken door ze te voorzien van alle informatie die nodig is om klanten, leveranciers, partners en andere derde partijen efficiënt te onderzoeken. Zo kunnen gebruikers due diligence checks uitvoeren, derde partijen in kaart brengen, zoeken naar negatief nieuws en ESG-gerelateerde berichtgeving en controleren of een organisatie of land op een sanctielijst staan. Zo bouwen ze een grondig 360-graden risicobeoordelingsprofiel op terwijl ze een controleerbaar auditspoor behouden.

“Als het gaat om due diligence-onderzoek dan is het belangrijk om hoge normen te hanteren, vooral voor het evalueren van risico’s”, aldus Dani McCormick, Vice President, Product. “Binnen Nexis Diligence+ vinden zakelijke professionals de tools die ze nodig hebben om op grote schaal zoekopdrachten uit te voeren, bedrijfsrisico’s efficiënt te identificeren, beter geïnformeerde beslissingen te nemen en een maximaal verantwoorde winst te behalen.”

Dit zijn de functionaliteiten die Nexis Diligence+Tm tot één van de meest uitgebreide due diligence-instrumenten in de markt maken:

  • Aanpasbare weergave van entiteiten: gebruikers kunnen hun risicoscoremethode aanpassen en afstemmen op de doelstellingen van hun organisatie. Standaardvoorkeuren worden op organisatieniveau ingesteld om procesconsistentie voor alle gebruikers te garanderen.
  • Schaalbare zoekmogelijkheden met groot volume: upload een onbeperkt aantal entiteiten om in één keer een zoekopdracht te starten.
  • Inzichtelijke rapporten: ontdek snel inzichten en trends om zakelijke beslissingen of onderzoek te onderbouwen met krachtige visualisaties en rapporten.
  • Ongeëvenaarde verzameling nieuws en gegevens: krijg toegang tot een wereldwijd nieuwsarchief, met meer dan 38.000 bronnen. Beschikbare datasets omvatten o.a. PEP- en sanctielijsten, ESG-scores, bedrijfsrapporten, biografieën, en juridische gegevens.
  • Intuïtieve gebruikerservaring: een eenvoudige, intuïtieve interface die beschikbaar is in meerdere talen maakt het eenvoudig om derde partijen efficiënt te onderzoeken en te monitoren.

Voor meer informatie over het Nexis Diligence+-platform ga je naar https://www.lexisnexis.com/nl-nl/producten/nexis-diligence

Over LexisNexis Legal & Professional

LexisNexis® Legal & Professional biedt juridische, regelgevende en zakelijke informatie en analyses die klanten helpen hun productiviteit te verhogen, de besluitvorming te verbeteren, betere resultaten te bereiken en de rechtsstaat over de hele wereld te bevorderen. Als digitale pionier was LexisNexis de eerste die juridische en zakelijke informatie online bracht met zijn Lexis®- en Nexis®-diensten. LexisNexis Legal & Professional heeft klanten in meer dan 150 landen, 11.300 medewerkers wereldwijd, en is onderdeel van RELX, de wereldwijde leverancier van op informatie gebaseerde analyse- en beslissingsoplossingen voor zakelijke professionals.

Media contact

Minke Kooman

Minke.kooman@lexisnexis.nl

Neem contact met ons op

E-mail: support@lexisnexis.eu
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456