02 Aug 2024

Vijf tips voor het ondersteunen van de innovatiepijplijn

In alle sectoren zijn innovatie en groei afhankelijk van onderzoek en data van hoge kwaliteit. Hier volgen enkele best practices en processen die je kan gebruiken om de innovatiepijplijn van jouw organisatie te voeden en hoe LexisNexis hierbij kan helpen.

  1. Coördinatie & Samenwerking

Volgens onderzoek van i4cp presteren samenwerkende teams die gemotiveerd zijn om aan een gemeenschappelijk doel te werken vijf keer beter. Met andere woorden: innovatie is gedoemd te mislukken als informatie binnen teams wordt geïsoleerd. Om met succes kansen te spotten, nieuwe producten te ontwikkelen en risico's te evalueren moeten alle afdelingen van een organisatie toegang hebben tot dezelfde informatie. Dat betekent dat het voor teams belangrijker dan ooit is om de kracht van technologie en automatisering te benutten om de efficiëntie te verhogen en het proces van het verzamelen, evalueren en rapporteren van kritieke informatie te stroomlijnen.

  1. Effectief rapporteren

Goed onderzoek is slechts een onderdeel van een succesvol lanceringsplan; het is ook noodzakelijk om bevindingen te synthetiseren, samen te vatten en te presenteren op een manier die het management helpt een duidelijke beslissing te nemen. Tools zoals Nexis®Hub kunnen de onderzoeksworkflow helpen stroomlijnen en vereenvoudigen. Hub kan ook worden gebruikt als onderdeel van Nexis+ AI[emoticon:7d377b609b6f44bf9290e3d8a0b9a733], dat de bedrijfsonderzoeksworkflow van organisaties versnelt door gebruik te maken van AI om bedrijfs- en financiële gegevens te onderzoeken.

  1. Mondiaal perspectief

In dit digitale tijdperk worden innovaties vaak op de wereldmarkt gelanceerd en gemaakt met behulp van leveranciers van over de hele wereld. Dit vereist bewustzijn van de voortdurend veranderende wetten, regelgeving en markten van over de hele wereld – en dat vereist toegang tot gegevens uit meerdere landen en in meerdere talen. Een oplossing als NexisNewsdesk®, met content afkomstig uit 235 landen en regio's, kan ervoor zorgen dat altijd kunnen vinden wat ze zoeken.

  1. Leren van het verleden

Als het gaat om plannen voor de toekomst, moeten bedrijven eerst proberen te leren van het verleden. Door onderzoek te doen naar bedrijven en producten, bedrijfslanceringen, overnames of beursintroducties krijg je inzicht in wat er goed of fout ging en kunnen teams zich beter voorbereiden op toekomstige groei en innovatie. Met Nexis® krijg je toegang tot meer dan 45 jaar gelicentieerde nieuwsbronnen (inclusief gegevens die niet langer openbaar beschikbaar zijn).

  1. Doorlopende controle

Onderzoek eindigt niet zodra een product op de markt is gebracht of een fusie is voltooid, hoe nauwgezet het due diligence-proces voorafgaand aan de lancering ook is geweest. Het huidige zakelijke landschap kan snel veranderen – en risico’s die niet worden geïdentificeerd kunnen al het harde werk van de lancering tenietdoen. De juiste monitoringoplossing (zoals Nexis Diligence+[emoticon:7d377b609b6f44bf9290e3d8a0b9a733]) kan due diligence-processen automatiseren en versnellen, waardoor teams derde partijen efficiënt kunnen onderzoeken en negatief nieuws, sanctielijsten en juridische gegevens kunnen monitoren.