19 Jul 2023

Nieuwe content maken: 3 tips

Het maakt niet uit of je onderzoeker, financieel analist, verzekeringsagent, wetenschapper op juridisch medewerker bent: onderzoek vormt de basis van jouw werk. We moeten weten wat er gebeurt; niet alleen hier en nu, maar overal in de hele wereld en in de afgelopen tien jaar of meer. Met al deze gegevens kunnen we onze organisaties en hun stakeholders voorzien van de meest relevante en betrouwbare informatie, zodat zij beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. En zonder hoogwaardige nieuwsbronnen heeft ons onderzoek geen enkele impact en geen enkel effect.

Het merendeel van deze kosten is het gevolg van tijdverspilling; van onvolledige of onnauwkeurige informatie die gecontroleerd of geredigeerd moet worden. En als je de verkeerde informatie of onbetrouwbare bronnen gebruikt, kan de mogelijke reputatieschade onbetaalbaar zijn. Hieronder volgen drie tips die ervoor zorgen dat jouw content betrouwbaar, praktisch en holistisch is:

Terug naar de bron

Tegenwoordig zijn er eindeloos veel contentbronnen. Maar hoe kunt je zeker weten dat ze betrouwbaar zijn en je voorzien van nauwkeurige en actuele informatie? Door alleen betrouwbare nieuwsbronnen, afkomstig van wereldwijde uitgevers te raadplegen heb je meer zekerheid over de kwaliteit van de gevonden informatie.

En je hoeft zelf niet de oorspronkelijke bronnen te achterhalen. Om jezelf tijd en moeite te besparen, kan je kiezen voor een partner die de meest gerenommeerde bronnen van nieuws en bedrijfsinformatie voor je verzamelt, zowel openbaar als besloten – zodat je elke dag, of zelfs ieder uur, toegang hebt tot de meest actuele gegevens.

Laat de content het werk doen

Zodra je toegang hebt tot de juiste bronnen, is het belangrijk dat je het maximale uit de content haalt.  Oplossingen zoals Nexis verrijken de content met tags, indexering en nog veel meer. Door content te verrijken, kunt je ruis en false hits elimineren, zodat je niet alleen de juiste bronnen gebruikt, maar daar ook de allerbeste informatie uit haalt.

Soms begin je niet met een specifieke zoekterm of een gedetailleerde zoekopdracht, maar weet je wel welk onderwerp of welke sector je wilt onderzoeken. In dat geval kunnen geavanceerde zoekfuncties resultaten opleveren, ook als de exacte zoektermen niet gevonden kunnen worden – waardoor je uiteindelijk meer te weten komt over de onderwerpen die je interesseren. Een goed voorbeeld hiervan is LexisNexis SmartIndexing®  – een oplossing die je niet alleen toegang geeft tot de juiste content, maar deze content het werk laat doen, zodat je de gewenste resultaten kunt boeken.

Wereldwijd denken

Tegenwoordig ligt de hele wereld binnen handbereik. Zorg er daarom voor dat je toegang hebt tot internationale content en dat deze content snel en eenvoudig vertaald kan worden. Het is niet voldoende om uitsluitend te vertrouwen op lokale of zelfs nationale content. Door oplossingen met een realtime-vertaalfunctie te gebruiken, kan je alle content die je tegenkomt direct omzetten naar de gewenste taal. Dit betekent dat je belangrijke stappen combineert, waardoor je zowel tijd als middelen bespaart.

Volgens de Head of Global Content Operations bij LexisNexis, kunnen deze tips een enorm verschil maken. 'Door gebruik te maken van een uitgebreid portfolio met nieuws- en branchegegevens kunnen opdrachtgevers inzichten verzamelen uit verschillende sectoren en regio's, en met de mate van detaillering die ze zelf wensen – en dat met behulp van betrouwbare bronnen en professionele providers, vanuit één gecentraliseerde locatie.'

3 manieren om deze informatie nu te verwerken:

Als je jouw eigen onderzoek doet, kijk dan eens naar oplossingen zoals Nexis, die speciaal zijn ontwikkeld om je te voorzien van betrouwbare content, waar en wanneer je deze ook nodig hebt.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Nexis, vraag dan een demo aan via het formulier.