07 Jun 2023

De kracht van media-intelligence

Inzicht is alles: de kracht van media-intelligence benutten

Met alle tijd en moeite die het kost om een ​​mediacampagne te maken is het essentieel om te begrijpen wie je bereikt en hoe het publiek op jouw bericht reageert. Door dit te meten met behulp van media intelligence krijg je een duidelijk beeld van de effectiviteit, of je de gewenste doelgroep bereikt en ontvang je praktische input voor het aanscherpen van je boodschap.

Wat is media-intelligence?

Met media-intelligence kun je de impact van jouw nieuwsberichten en persberichten meten.

Door informatie over berichtgeving in de media objectief te meten kun je beter begrijpen waar je staat ​​ten opzichte van de concurrentie en hoe jouw content presteert. Het kan nuttig zijn om gegevens over mediaprestaties te kwantificeren, uit te splitsen via welke kanalen ze worden uitgezonden, het type berichtgeving te benoemen en hoe dit van het ene kwartaal op het andere verandert.

Jouw impact meten

Ook niet onbelangrijk: het meetproces moet worden afgestemd op de communicatiedoelen en doelstellingen van jouw organisatie. Voorbeelden van dingen die je zou kunnen meten  en analyseren:

  • Beoordelen van de algemene berichtgeving in de media en analyseren van die berichtgeving op sentiment, hoofdthema's, onderwerpen en kernboodschappen.
  • Geografische analyse van waar de dekking plaatsvindt en of deze negatief of positief is, samen met de belangrijkste thema's, onderwerpen en berichten per regio.
  • Concurrentie- of share-of-voice-analyse om inzicht te krijgen in de sterkte en positionering ten opzichte van belangrijke collega's of concurrenten in de markt.
  • Sectoranalyse om significante trends bloot te leggen die van invloed zijn op relevante industrieën, kernboodschappen en publieke perceptie.
  • Campagneanalyse om het penetratieniveau van een bepaalde campagne of specifieke boodschap in de markt te bepalen.

Jouw reputatie beheren en vertrouwen opbouwen

Toegang tot informatie in realtime is van cruciaal belang om negatieve berichtgeving te verminderen en jouw publieke imago op te bouwen. Reputatie is alles, en dit geldt vooral voor het merk van een bedrijf. Door de kracht van het meten en analyseren van zaken als mediadekking en publieke perceptie, kun je begrijpen hoe het publiek je waarneemt.

Je kunt dit gebruiken als een kans om het publiek te herinneren aan de waarden, sterke punten en prestaties van jouw bedrijf. Kennis is macht bij het managen van jouw reputatie, en media-intelligentie help je deze in jouw voordeel te gebruiken. Het effent de weg om dingen te veranderen en te herstellen als de dekking negatief is.

Alles samenvoegen

Bij het ontwikkelen van een media-intelligence plan zijn er veel zaken waarmee rekening moet worden gehouden. Je wilt op de hoogte blijven van het laatste nieuws over jouw organisatie en branche, sociale mediakanalen maximaliseren en ervoor zorgen dat jouw boodschap niet alleen hun beoogde klanten bereikt, maar ook wordt geoptimaliseerd om de juiste mediakanalen te bereiken.

Dat is best veel en veel bedrijven kunnen dan ook wel wat hulp gebruiken! Met Nexis® Media Intelligence Research en Analytics krijg je toegang tot de beste datatools en ons team van experts. Klaar om te beginnen? Neem contact op voor meer informatie!