17 Oct 2023

Van ongestructureerd onderzoek naar bruikbare inzichten

De zakelijke wereld heeft de afgelopen jaren een ingrijpende transformatie ondergaan: een wereldwijde pandemie, wijdverspreide tekorten aan werknemers en de opkomst van nieuwe technologieën. Werknemers hebben hierdoor meer verantwoordelijkheid, hogere werklasten en worstelen om genoeg uren in de dag te vinden om alles op hun to-do-lijst af te krijgen.

Onderzoek is, net als tijd, een kostbare bron voor professionals in bijna elke branche. Toch kan het verzamelen, analyseren en rapporteren van onderzoeksresultaten een lastige taak zijn. Taken zoals het kopiëren, plakken en koppelen van artikelfragmenten in een Microsoft Word-document, of het opslaan van pagina na pagina met bladwijzers voor toekomstige verwijzing - maakt het proces alleen maar ingewikkelder. Hierdoor loop je de kans dat je waardevolle informatie verliest, tijd verspilt of niet de juiste inzichten vastlegt.

Een centrale plek voor het verzamelen van al je onderzoeksmaterialen stroomlijnt niet alleen jouw gegevens, maar maakt het ook gemakkelijk om waardevolle inzichten te identificeren, terwijl het ook tijdrovende taken automatiseert, zoals het opslaan van metadata of het bijhouden van bronnen.

In deze blog kijken we naar hoe je jouw onderzoek kunt structureren met de hulp van Nexis Hub.

Meer tijd voor wat belangrijk is

Wat zou je kunnen doen met een extra uur (of twee) in jouw werkdag? Een onderzoekstool kan de tijdrovende taak van het handmatig kopiëren en plakken van fragmenten en broninformatie overnemen, zodat je je kunt concentreren op de onderzoeksresultaten zelf. Met de Nexis Hub extensie kun je informatie vinden en opslaan van over het hele web, samen met bijbehorende links en belangrijke metadata en eventuele persoonlijke annotaties toevoegen. Je kunt zelfs jouw bevindingen organiseren in een eigen aangepaste collecties, zodat het heel gemakkelijk is om jouw opgeslagen "fragmenten" te vinden.

Een snellere weg naar inzichten

Minder tijd besteed aan het kopiëren en plakken van informatie uit meerdere bronnen betekent dat je je kunt concentreren op het analyseren van bevindingen om relevante inzichten te ontdekken. En omdat al het onderzoek al verzameld en georganiseerd is op één locatie, heb je volledig overzicht van de gegevens. Dit maakt het gemakkelijker om trends te identificeren, te bepalen welke informatie je moet benadrukken in rapporten en om kritische aanbevelingen te doen aan de rest van je organisatie.

Eenvoudig en intuïtief

Het is niet nodig om complexe nieuwe software te leren om Nexis Hub te kunnen gebruiken. Nexis Hub is naadloos geïntegreerd met de tools en programma's die je al dagelijks gebruikt, zoals Google Chrome en Microsoft Word. Bovendien verzamelt Nexis Hub gegevens van overal waar je gegevens verzamelt, of het nu binnen een van onze Nexis-producten is of van overal op het web.

Ben je enthousiast geworden naar de mogelijkheden van Nexis Hub? Vraag dan nu een demo aan via het formulier.